OREHOVI MAFINI Z MALINOVO SREDINO, OBLITO S ČOKOLADNO SMETANO Z MALINO NA VRHU


     
Masa za 12 mafin:
2 jajce
280 g moke
85 g sladkorja
vrečka vanilijevega sladkorja
vrečka pecilnega praška
5 žlic mletih orehov
2 dcl vode (ali mleka)
0,5 dcl olja


Loči rumenjake in beljak. Iz beljaka naj nastane čvrst sneg. 

V drugo posodo z rumenjakom dodaj sladkor in vanilijev sladkor, naj naraste...nato dolij mlačno vodo. Dolij še olje.

V tretjo posodo, kjer je moka, v moko dodaj pecilni prašek. Postopoma ga dodaj v drugo posodo z rumenjakom. Na koncu še dodaj mlet oreh. Z metlico počasi vmešaj sneg v maso.

Pripravite pekač in v njem papirnate modelčke za mafine ter prižgite pečico, da se ogreje. Če imate doma zajemalko za sladoled, jih uporabite za maso, da bodo enakomerni mafini.

Naj se zapečejo, pri 180 stopinj, okoli 20 min, preverite z zobotrebci (če na njem ne ostane nobenih sledi, je pečeno). 

Malinova sredica: 
pribl. 250g malin (lahko zamrznjenih) 

Maline zmečkajte z vilicami in dodaj 1 žlico sladkorja (po želji). 

Izdolbite mafine na sredini z žlico, nato dolijte zmečkano malino v luknjo. 




Čokoladna smetana za okras: 
0,2 L sladka smetana
200 g temna čokoladna tablica
na koščke narezani orehi
maline

Nad vodno paro dajte posodo, v katerem se stopi čokolada. Zmanjšate ogenj (ali ugasnite, ker sladka smetana ne sme zavreti) in dolijte sladko smetano, nenehno mešajte, dokler ne bo videti kot gosta čokolada. Dodajte v hladilnik za eno uro ali v zamrzovalnik (najhitreje se ohladi)...nato stepajte...uporabite vrečko za okraševanje in na koncu, ga še  posipajte z narezanimi orehi ter lepo okrasite z eno malino na vrhu.

Rezultat iskanja slik za mafini z malino in čokolado

Zadnja slika ni moja, ker nisem utegnila slikati svojih okrašenih mafinov, zato vam prilagam približek za lažjo predstavo kot je na tej sliki... Ta slika izvira iz bloga Leaneen.

Dober tek :)



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

JABOLČNA PITA Z MREŽICO

Sladki zobotrebci

LEŠNIKOVA TORTA S PRIDIHOM "FERRERO ROCHE"