Piščančji medaljončki (nageci) v pisani solati z polivko

-500g piščančji medaljončki ("nageci")
- 1 paradižnik (Lušt)
- feta sir
- sezam
- poper (sveže zmlet)
- sol (morski)
- rukola
- solata po želji (zeleno- listnata)
- rdeča čebula (četrt čebule)
- 2 lista bazilike za okras in 1 list bazlike za polivko
- peteršilj
- limona
- kisla smetana (2 veliki žlici)
- navaden jogurt (probiotični- četrt jogurta)
- bučno olje
-gorčica
-vegeta

Vzemi iz skrinje medaljončke, daj jih na peki papir (brez olja) in jih speči...upoštevaj, kar piše v navodilih vrečke za pečico.

Polivka:
Za polivko si vzemi eno manjšo posodo- dodaj 2 veliki žlici kisle smetane, nalij četrt jogurta, žlička bučnega olja, žlička gorčice, manj kot pol žličke vegete in posoli po želji. Nasekljaj peteršilj (5 listov), baziliko (1 list)- lepo zmešaj omako ter stisni malo limoninega soka za osvežilni okus.

Operemo solato in rukolo. Narežemo na tanke rezine paradižnik, nasekljamo čebulo.

V dve večji okrogli posodi dodamo solato in rukolo, Dolij omako (polivko). Dodaj paradižnik z baziliko, čebulo, sezam, sveže zmlet poper, feto sir. Iz pečice dodaj v solato medaljončke, še tople.

Oseba naj sama premeša vse skupaj, tako bo okusneje in slajše.


Dober tek.





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

JABOLČNA PITA Z MREŽICO

Sladki zobotrebci

LEŠNIKOVA TORTA S PRIDIHOM "FERRERO ROCHE"